TDAH

Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH)

Què és el TDAH ?

El TDAH és un trastorn d’origen neurobiològic de caràcter crònic que afecta la capacitat del nen per prestar atenció a les accions que realitza, regular el seu nivell d’activitat i frenar els pensaments o el seu comportament. Aquest patró característic del trastorn interfereix en el seu entorn familiar i escolar.

És el trastorn amb major incidència en la població infantil, segons el DSM-IV (manual de trastorns mentals), entre un 3 i un 7% de la població infantil en edat escolar presenta aquest trastorn en major o menor grau. Això vol dir que és probable que a cada classe hi hagi d’1 a 3 nens amb TDAH.

Quan hem d’anar a l’especialista?

Si el teu fill o alumne presenta aquest conjunt de símptomes:

Z

Intranquil·litat motora / Hiperactivitat

Es tradueix en conductes com dificultat per mantenir-se quiet o assegut, no parar de parlar, interrompre i molestar els altres nens.

Z

Impulsivitat

No esperen el torn en jocs i altres activitats, no respecten les cues i responen abans que se’ls faci la pregunta.

Z

Reduïda capacitat d’atenció

Sembla que no escolten, tenen dificultat per concentrar-se en una tasca, es distreuen amb qualsevol cosa o no acaben res del que comencen.

Com es diagnostica el TDAH?

A causa de les característiques del trastorn, el diagnòstic del TDAH ha de ser multidisciplinari , és a dir, han d’intervenir diferents professionals i és necessària la informació de diferents fonts, com són pares, mestres i el propi nen. Aquestes dades ens permeten fer una valoració a nivell psicològic, pedagògic, neuropsicològic i mèdic, per valorar l’estat de l’infant a nivell físic, emocional i d’aprenentatge, així com per determinar el grau d’afectació.

Qualsevol problema té solució

A vegades, per situacions o circumstàncies de la vida, necessites ajuda professional.

93.879.34.71

ISEP Clínic Granollers és un centre capdavanter a la nostra ciutat. Professionals de diversos àmbits formen el nostre ampli equip. Treballem en conjunt i des d’un punt de vista global per poder aportar les millors solucions.

Entenem el tractament d’un pacient com un procés multidisciplinari. A ISEP Clínic Granollers cada pacient és únic i especial.

ISEP CLINIC GRANOLLERS | Avda. del Parc. 1. 5é 1a. 08402 Granollers | Telèfon: 93.879.34.71

Els núvols sempre acaben marxant i surt el sol