Integració sensorial

Què és la integració sensorial?

La integració sensorial és una forma d’intervenció específica per als nens que tenen problemes de registrar, descodificar i respondre als estímuls ambientals. Aquest tipus de problemes de processament sensorial fan que el nen tingui dificultats motors (malaptesa motora, problemes de motricitat fina, problemes de lateralitat, problemes per definir la dominància manual …), cognitius (atenció, planejament motor …), de comunicació (retards el l’adquisició del llenguatge oral, disàrtria …), trastorns de conducta (impulsivitat, nivell d’activitat alt / baix, conductes d’evitació) i problemes d’autoregulació (problemes per dormir, ansietat …).

Els trastorns de processament sensorial poden cursar-se de manera aïllada o combinats amb altres patologies com TDH, TDAH, autisme, TGD, Síndrome de Prader Willi, X Fràgil, Síndrome de Down.

Com sé si el meu fill necessita teràpia ocupacional?

Alguns indicadors de patir un trastorn de processament sensorial són:

Z

Hiper o hiposensibilitat al tacte, moviment, vista i sons

Z

Es distreu fàcilment

Z

Temor a pujar a jocs penjolls i mòbils

Z

Manca de consciència de perill

Z

Problemes socials i emocionals

Z

Nivell d'activitat inusualment alt o baix

Z

Impulsivitat, manca d'autocontrol

Z

Dificultat per adaptar-se a situacions noves o a canvis d'activitat

Com treballem a ISEP Clínic?

Inicialment es realitza un entrevista amb el pares per recollir les necessitats, preocupacions, interessos i expectatives dels pares. També se’ls informa sobre el funcionament del departament, cost dels tractaments, la intervenció que es realitzarà a l’infant. A més de passar-los un qüestionari als pares per recollir informació sobre el nen i el seu entorn familiar i escolar.

Qualsevol problema té solució

A vegades, per situacions o circumstàncies de la vida, necessites ajuda professional.

93.879.34.71

 

ISEP Clínic Granollers és un centre capdavanter a la nostra ciutat. Professionals de diversos àmbits formen el nostre ampli equip. Treballem en conjunt i des d’un punt de vista global per poder aportar les millors solucions.

Entenem el tractament d'un pacient com un procés multidisciplinari. A ISEP Clínic Granollers cada pacient és únic i especial.

ISEP CLINIC GRANOLLERS | Avda. del Parc. 1. 5é 1a 08402 Granollers | Telèfon: 93.879.34.71

Els núvols sempre acaben marxant i surt el sol