Atenció a nens amb altes capacitats

Què és el servei d’atenció a nens amb alta capacitat?

Diversos estudis parlen sobre la intel·ligència i la defineixen com la capacitat per aprendre, comprendre, abstreure informació i resoldre problemes, de la mateixa manera es parla de la capacitat d’elaborar productes dins d’un context sociocultural. Autors com Adrián Owen, neurocientífic britànic, Amanda Céspedes, neuropsiquiatre xilena i Fernando Gómez-Pinilla, neurocientífic de la Universitat d’UCLA, assenyalen els diversos elements importants per al desenvolupament de la intel·ligència, entre ells la plasticitat.

Una de les característiques més rellevants de la intel·ligència per a qualsevol presa de decisió és la plasticitat, és a dir, la capacitat del nostre cervell de modificar-se a partir dels diversos estímuls que rep del medi. L’estimulació externa no va dirigida cap a certs aspectes de la intel·ligència, sinó que influeix en el desenvolupament global de la mateixa. Per tant, el fet que el nostre cervell sigui plàstic, més encara en les primeres etapes de la vida, és una eina que podem enfortir i desenvolupar en la primera infància per ser més intel·ligents en l’edat adulta.

Sabem que el cervell i la intel·ligència estan directament relacionats i que els primers anys de la vida són crucials per arrelar el nostre desenvolupament. Segons Amanda Céspedes, fins als cinc anys l’escorça disposa de 300 bilions de neurones per connectar-se entre si; als set anys, es disposa de 200 bilions de neurones i dels dotze anys en endavant només 100 bilions. Aquesta informació és un tresor, una meravellosa esperança de poder modificar centenars de coses i fer dels nostres nens i nenes, persones amb eines per a la vida.

Com ISEP Clínic Granollets ajuda a nens amb altes capacitats?

Actualment sabem que tan condicionant pot arribar a ser posseir capacitats limitades con altes capacitats, ja que en ambdós casos es presenten unes necessitats educatives especials, que si no són ateses poden derivar en problemes acadèmics, emocionals i conductuals.

Per a aquests nens i les seves famílies, els professionals d’ISEP Clínic Granollers dels departaments de neuropsicologia, psicologia, psicopedagogia i logopèdia posen en marxa un programa en el que es valoren tant les capacitats com les necessitats i d’estableix una intervenció integral i personalitzada.  

Qualsevol problema té solució

A vegades, per situacions o circumstàncies de la vida, necessites ajuda professional.

93.879.34.71

 

ISEP Clínic Granollers és un centre capdavanter a la nostra ciutat. Professionals de diversos àmbits formen el nostre ampli equip. Treballem en conjunt i des d’un punt de vista global per poder aportar les millors solucions.

Entenem el tractament d'un pacient com un procés multidisciplinari. A ISEP Clínic Granollers cada pacient és únic i especial.

ISEP CLINIC GRANOLLERS | Avda. del Parc. 1. 5é 1a 08402 Granollers | Telèfon: 93.879.34.71

Els núvols sempre acaben marxant i surt el sol